2011. december 17., szombat

Last minute DIY

Könnyen elkészíthető, remek DIY 5letek karácsonyi dekorációhoz, akár egy hétvégi családi kikapcsolódásnak is remek lehet, az egész család együtt leül és mindenki megtalálja a munkafázisok közt azt amihez ért. Nálunk legalábbis ez a bevált szisztéma, férjem a fa és elektronikai munkát vállalja magára, én a tervezést, festést és, ami éppen jön, az aprónép legjobban a díszítést szereti és kitalálni, hogy hová kerüljön a megalkotott dísz, amire a végén büszke lehet. 

 Ezeket a hópelyheket jövőre biztos elkészítjük egyszerűen nagyszerű




Egy kis ügyességgel ez a szánkó is elkészíthető a cuki rénszarvasokkal, már fejben át is alakítottam és ez is várja a jövő évi kivitelezést










forrás


Fenyőfás projector és milyen egyszerű...



forrás


Azon gondolkodom, hogy pont van is ilyen anyagom, amit nem tudtam mire felhasználni, hát itt a jó alkalom milyen helyes csizmák készülhetnek belőle



forrás

Ez a karácsonyfa teret enged, hogy felhasználjuk az apró mütyüröket, amit egyébként csak pakolunk és pakolunk és pakolunk. 



forrás

Végül egy általam készített CserépMiki és Meseváros( 5let a Praktika Magazin januári számából)


Amire szükségünk lesz:


3 db cserép 1 nagyobb 2 kisebb, de még a boltban nézzük meg, hogy összepasszolnak-e, vagyis egymásra illeszthetőek-e.
Piros, fekete, fehér akril festék
némi drót a kezéhez
gyolcs, vagy kerti kötöző.
ecset



A nagyobbik cserepet kifúrjuk, a két oldalán, innen fog kijönni a kéz. Mindhárom cserepet több rétegben befújjuk festékkel. Amíg szárad elkészítjük a kezeket, drótból kézformát hajtunk és  gyolccsal körbetekerjük, itt variálhatunk a formával. Amikor a festék megszáradt elkezdhetjük kifesteni az arcot és testét, itt csak a képzelet szab határt, de dolgozhatunk sablonnal is. Ebbe a munkafázisba bevonhatjuk a gyerekeket is. Amikor megszáradt a kezeket a drót segítségével a lyukakba illesztjük, belül meghajlítjuk. Amennyiben szükség van rá akkor a fejet a testhez illesztjük szintén dróttal. Ezután már csak a díszek elhelyezése marad, a kezébe adhatunk kis karácsonyfát, virgácsot mécsest stb. a fejébe tehetünk téltűrő növényeket pl. díszkáposzta. A cserép töki mérete az egészen picitől a nagyig alakítható, csak a megfelelő cserepet kell kiválasztanunk, amit még érdemes vásárlás előtt összemérni.
Lehet akár lakás vagy udvari dekoráció is.
























A meseházhoz szükséges


Fenyőléc kb. 2m hosszú
Vízfesték (eredetileg akrilfesték, de az aprónép könnyebben dolgozott a vízfestékkel)
alkoholos filc
gyufaszál a kereszthez és a kéményhez


A 2 m hosszú lécből kb. 30 db házikó jön ki, 2 méretben vágtunk ki, 6 cm és 10 cm magas házak készültek.
Először kifestjük a házat, majd száradás után ráfestjük a mintákat. Végül egy kifúrt lyukba került a kereszt és a kémény. Pár óra alatt elkészíthető és remek családi móka.






































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése