2011. december 26., hétfő

Szilveszteri készülődés

Lassan beköszönt 2012 nem árt már most felkészülni a vendégek fogadására, egy szépen terített asztal, finom pezsgő. Látjátok ezeket a szuper órás tányérokat, hát nem fantasztikusak? Végezetül pedig egy sütemény, ami garantáltan finom falat a bulihoz.
Képek innen és innen

New year party Vintage Clock Serving Platter 2011 ideas home concept

Collection White Party Bucket for New Year Celebration

Wallpaper Party Bucket plan for new years idea home concept

Collection Party table design ideas home concept

2010 Happy New Year Garland for Home Decoration

Szilveszteri sajtkrémes aprócska


Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
1/2 kiskanál só
1 kiskanál pirospaprika
1 zacskó száraz élesztő (1 dkg)
10 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
3 ek. tejföl

Kenéshez:

1 tojásfehérje, szerintem ez el is hagyható, de ugye azért használjuk fel az alapanyagot, ha már van :)

Krém:

25 dkg margarin
20 dkg (2 tömlős) natúr macisajt
1/2 kiskanál só
10 dkg reszelt sajt

Forgatáshoz:

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, paprikázzuk, élesztőt hozzákeverjük és az egészet jól átforgatjuk . Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel is jól összekeverjük. Végül a tojássárgájával és a tejföllel tésztát gyúrunk. Folpackban 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Késfok szélességűre- 2-3mm- kinyújtjuk és egy kb. 3-4 cm-es pogácsaszaggatóval - Nekem ilyenem nem lévén egy kicsi pohárkával szaggattam- kiszaggatjuk, tojásfehérjével lekenjük és kivajazott tepsiben 7-8 perc alatt, 180 C-on szép aranyszínűre sütjük, nagyon figyeljük, mert fontos, hogy szép sárga legyen, ne pedig sötétbarna ;) 

A puha vajat és a többi hozzávalót a krémhez jól összekeverjük és a kihűlt korongokat összetapasztjuk vele, úgy, hogy egy pici krém kibuggyanjon az oldalán, végül beleforgatjuk a reszelt sajtba.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése